Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Gulyadombi parkerdő

Gulyadombi parkerdő információk

Két legyet üthet egy csapásra az, aki kilátogat a nemrégiben átadott Gulyadombi parkerdőbe, ami ma a veszprémi állatkert része. Akár egy egész napot is eltölthetnek a természet közelségére vágyó családok itt játszva, szórakozva, mindeközben tanulva, ráadásul mindezt a friss levegőn.

A veszprémi állatkert parkerdője

A Gulyadomb környéke Veszprém lakosságának hagyományos kirándulóhelye volt, már a XIX. században is kijártak a környező völgyekbe (Séd-völgy, Fejes-völgy, Betekints-völgy), a Laczkó-forrás környékére a fiatalok és a polgárok kirándulni, szórakozni. A XX. század közepén megalapították a veszprémi állatkertet és a vidámparkot, ezzel a Gulyadomb még ismertebb és keresettebb hely lett. Az először kiépített Gulyadombi parkerdő az állatkertig, illetve az Erdei Motelig ért.

 

Veszprém közelségén kívül egyéb előnyökkel is bír a Gulyadombi parkerdő: először a szélén hatalmas terek vannak, ahol remek rendezvények tartására van lehetőség. Aztán a közútról is jól megközelíthető a pihenőhely, nem beszélve a gyönyörű panorámáról. Jelentőségét mutatja, hogy a Veszprémből induló bakonyi piros turistajelzés piros kör elágazása is feltárja.

 

Zömmel középkorú cseres és idős és középkorú feketefenyves állományok borítják a Gulyadombot. Ebben kerültek kialakításra tanösvény, sportpályák, pihenőhelyek. Gépkocsival megközelíthető a Kiskőrösi utca felől az Erdei Vendéglő felé tartva. A Sédvölgyből gyalogosan fel lehet jutni több ponton a Gulyadombra. A parkerdőben csak a gyalogos és a kerékpáros közlekedés az elfogadható.

A Gulyadombi parkerdő szolgáltatásai

A játszótérrel, sportpályával, kutyafuttatóval, kilátóval is „felszerelt” terület egyébként nemcsak szórakozásra alkalmas, hanem igazán hasznos, tanít is, ugyanis a létrehozott tanösvényen séta közben megismerhetik a túrázók az erdőket, valamint az erdészek munkáját is. A parkerdőben továbbá kialakítottak egy kétszáz méteres ródlipályát is, melyen hóágyúk elhelyezését tervezik, hogy ne kelljen a téli csapadékra várni egy kis üdítő szánkózáshoz.

Forrás: Gulyadombi parkerdő

 Fizetett hirdetés

Kapcsolódó

Veszprémi Állatkert

A Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark, vagy ismertebb nevén a Veszprémi Állatkert ......

Még több Látnivaló Veszprémben

Enikő Panzió
ENIKŐ PANZIÓ

Az Enikő Panzió a Bakonyban az eplényi Intersport-Síarénában található. Szép, ......

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Látnivalók

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Feb 22

Mohácsi Busójáró Retro Fesztivál
A Mohácsi Busójárás idején 2020.02.22-én egy fantasztikus buli a Mohácsi Busójáró Retró Fesztiv...
Pécs

Feb 21

Debreceni Mangalica Fesztivál
Debrecenben 2020. február 21. és 23. között 11. alkalommal nyit meg a Mangalica Fesztivált........
Debrecen

Feb 20

Mohácsi Busójárás
A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót köv...
Pécs

Fizetett hirdetés

MegosztomLátnivaló kereső Veszprém

Partnereink
Facebook